Blogg

Årets første norske håndverksmjød!

Nytt år, nye muligheter for gode smaksopplevelser  fra norske drikkehåndverkere. 

Hva er vel bedre å starte året og «hvit januar» med en ny mjød?

Vestlandets stolthet, Mjøderiet, har funnet formen de siste årene og leverer en parademarsj av lekre honningbaserte drikkeopplevelser på 0,25l flasker.

Bergen Beer Blog har fått anledning til å smake på en som kommer på Vinmonopolet onsdag 11. januar.

Katla

Mjød med karamellisert honning og vanilje

 12%

Mjøderiet

 

Lys gyllen brun, klar.

 Aroma av honning, karamell, hint av nøtter, toffee.

 Fyldig med god tjukk sødme fra honning og karamell.  Lett deilig sitrus tone som balanserer sødmen.  Lang og fin avslutning med honning, karamell, hint av sitrus og nøtter.  Lett undertone av vanilje, som er meget godt balansert. 

 Nydelig meditasjonsmjød, som også kan følges av iskrem, kanskje særlig krokanis.  Jeg vil også gjerne prøve den til Crème Brûlée.

 

Katla er en «bochet» på mjødspråket, hvilket betyr at den er laget på store deler karamellisert honning.

Skal vi tro mjødmester Stian i Mjøderiet er det å karamellisere store mengder honning ingen jobb for utålmodige pyser..

Videre kan Stian fortelle at det (selvsagt) er brukt ekte Madagaskar-vanilje i denne mjøden.