Blogg

Dagens norske øl: The 3 Sons of Borr

The 3 Sons of Borr

Imperial Stout

12,7%

Haandbryggeriet/3 Sons

Kølsvart, lite fast (lys) brunt skumhode.

Aroma av muscovadosukker, mørk karamell, bourbon, kaffe, sjokolade, kakao, mørk malt, mørk frukt. Lite alkoholstikk som kiler i nesen.

Silkemyk og fyldig i munnen, stor mørk sødme som glir over i kakao, bourbon, fatpreg, sjokolade, hint av kaffe. Bourbonfat glir over i avslutningen, som er svært lang. Litt sjokoladebitterhet der, fyldig marsipansjokolade, litt mørk frukt, og et alkoholstikk som minner om å drikke bourbon bar (på en god måte).

Ølet oppleves kanskje som litt fersk, men for meg er det uproblematisk. Her skal det lagres! Etter et år eller to eller tre tror jeg den litt fremtredende alkoholen runder seg elegant og ølet stiger mot nye høyder.

Typisk nytelsesøl, avecøl, kozeøl, men som også kan gå godt til sjokoladedesserter.


IMG_20200508_174218.jpg

Stefan Hansen fra Haandbryggeriet forteller:

«The 3 Sons of Borr er et samarbeidsbrygg med 3 Sons Brewing fra Florida som var verdens beste bryggeri ifølge Untappd ganske lenge. Vi traff Corrie på pre partyet for MBCC for 3 år siden. Ølet er en mix av oppskriften til Odins Tipple og en av stoutene til 3 Sons. Den fikk ligge over 18 måneder på bourbonfat. Ølet er første øl ut i en ny serie som heter Heart of Darkness. Det er en serie med fatlagrede stouter laget i samarbeid med noen av verdens beste craft bryggerier.»
Den kom på Vinmonopolet i dag, 8.mai.