Blogg

5 øl fra Oslo Brewing Company

Oslo Brewing Company (OBC) har holdt på en stund, men har av en eller annen grunn ikke stått så mye på dagsorden her vest. Det var det jo på tide å gjøre noe med, så jeg gikk til Vinmonopolet og tok med meg hjem et knippe.

OBC ble startet i 2015 av en gjeng entusiaster som ville fokusere på godt håndverksøl med klar identitet fra Oslo. De er et såkalt “gjøkebryggeri”, det vil si at de ikke har eget bryggverk, men brygger egne oppskrifter hos andre bryggerier. OBC brygger stort sett hos Arendal Bryggeri, Nøisom og litt hos Flo Brewery.

De har rukket å etablere seg med flere utsalg i Oslo, en stor portefølje på Vinmonopolet og eksport til bl.a. Taiwan, USA, Nederland og UK.

Øl Americana

 A Cream Ale

 5,4%

 Oslo Brewing Co

 

 Lys gylden strågul, lett disisg, fint lite hvitt skumhode.

 Lett aroma av lys malt, korn, noen lette florale og krydder toner.

 Lett kropp, fin og myk karbonering og munnfølelse.  Lyse malt toner, ørlite hint av fruktsødme.  Relativt kort avslutning, med hint av lyst malt og fjærlett appelsin.  Leskedrikk.

Cheeky Chap

 English IPA

 6,2%

 Oslo Brewing Co

 

Mørk gyllen, tåkete, fint skumhode.

 Aroma av malt, litt sitrus, toner av honning.

 Fin fylde, myk karbonering.  Malt og fruktsødme, lette sitrus toner.  Fin avslutning med malt og fruktsødme, toner av kjeks og brød, lett og balanserede bitterhet med hint av appelsinskall.   Fin klassisk IPA, matvennlig, f.eks. Sheperds Pai.

Guten Bock

 A German Lager

 6,5%

 Oslo Brewing Co

 

Kobber brun, klar, stort fluffy beige skumhode.

 Aroma av karamell, nøtter, ristede nøtter, toner av malt, noen florale hint.

 Fyldig og myk munnfølelse, medium karbonering, små bobler.  Fin maltsødme, med innslag av karamell og nøtter, hint av fruktsødme, mørk frukt.  Passe lang avslutning med fruktig maltsødme og lett og balanserende bitterhet.  Godt og balansert tradisjonelt øl, som kan pares med viltkjøtt og svin.  Eller en feit og moden ost.

Steam Beer

 American Style Lager

 5%

 Oslo Brewing Co

 

Mørk kobberbrun, klar, medium off-white skumhode.

 Aroma av malt, lett karamell, lette florale hint.

 Medium kropp og karbonering, fine toner av malt og lett røstet karakter.  Medium lang avslutning med malt, grønne hint og diskret bitterhet.  Høyst drikkbar og leskende.  Kan fint takle ikke alt for tunge kjøttretter.

Island Hopper

 West coast IPA

 6,7%

 Oslo Brewing Co

 

Gyllen mot orange, tåkete, fint hvitt skumhode.

 Aroma av sitrus, tropisk frukt, hint av barnåler, lett malt.

 Grei fylde, medium + karbonering.  Lett maltsødme, fruktsødme, sitrus.  Medium lang avslutning med lett sødme, sitrus, lett bitterhet.  Godt til grillet fisk og kylling, godt gammelmannsøl.