Blogg

7 Fjell Bryggeri feirer 10 år!

Hvis du tenkte at «Puh, nå kan vi endelig roe ned litt på festing og feiring etter Nattjazz, BCBF, Festspill, Bergensfest, skoleavslutninger, firmafester, St. Hans og blåturer», bør du ta deg kraftig sammen og finne frem bunaden igjen.

 For lørdag 1. juli feires det grundig på Bønes, når 7 Fjell Bryggeri runder 10 år.

Det er grunn til å feire.  På så kort tid har 7 Fjell etablert seg i det øverste sjiktet i den norske ølfloraen.  De leverer en rekke bunnsolide håndverksøl i kjerneutvalget, og topper det med godbiter fra kjelleren, nye påfunn og spennende innovasjoner.

Etter at Hansa flagget ut er de faktisk det største bryggeriet i Bergen!

Også i norsk håndverksøl-målestokk er de blant de største.  De nærmer seg vel 1 million liter i året, og de stopper neppe der.

 Så lenge bryggerimester Gahr Smith-Gahrsen (i sin tid landets mest berømte hjemmebrygger) overvåker det hele, og spar mask, pitcher gjær, vasker tanker og kverner malt er vi trygge på at håndverket holdes i hevd.

Men 7 Fjell er mer enn en leverandør av godt øl.  De har klart å etablere seg som en identitetsmarkør for bergensere og andre vestlendinger.  Med daglig leder Jens Eikeset i spissen har de bygget merkevaren sin på en tydelig bergensk identitet.  Og sånt liker jo vi patriotiske bergensere.  Så får vi heller tilgi at bryggerimesteren er sørlending.

 7 Fjell har også klart å utfordre de store industribryggerienes monopol på å være hovedleverandør til utelivsbransjen i Bergen.  Sunt både for bryggeribransjen og utelivsbransjen, og spennende for oss forbrukere. 

 Det er mange grunner til å ta turen til Bønes lørdag 1. juli.

Den viktigste er selvsagt å feire 7 Fjell.  Men jeg er overbevist om at det blir en god fest, og at der blir masse spennende øl å få smakt fra både 7 Fjell og gjestebryggeriene de har invitert.  Og skulle du føle for å få tatovert 7 Fjell logoen et eller annet sted, er det også mulig.

Dagen før, fredag 30. juni, varmes det opp på Bønes med Åpent Bryggeri.

 Bergen Beer Blog gratulerer 7 Fjell med 10 års jubileum, og ser frem til 10 nye!