Blogg

Årets påskeøl

Påsken nærmer seg fortere enn man skulle tro.  Og dermed også påskeølet.  I tidligere tider en vel så viktig tradisjon som juleølet.

 Påsken er selvsagt både ferie og høytid, med alt det medfører av mat tradisjoner, hytteturer og generell hygge.  Men det er også den tiden på året der vinteren for alvor slipper taket; dagene blir lengre, det spirer og gror, og temperaturen gjør det levelig og frister til hjemmepåske i hagen. 

 Så påskeøl er også vårøl.  I min gange gjerne lyst, litt fyldig og smaksrik, et øl som kan gi løfter om en lang og lys årstid og passer til årstidens matpåfunn.

 Først ut er Nøgne Ø.

God Påske 2024

 Golden Strong Ale

 7,5%

 Nøgne Ø

 

Mørk gyllen, lett uklar, fint fluffy skumhode.

 Klassisk belgisk aroma, med lett banan/moden gul frukt, lett krydder, florale toner, korn og lys malt.

 Like klassisk belgisk på smak.  Fin fylde, medium karbonering.  Gode smaker av moden frukt, lette krydder og florale toner, lett malt og frukt-sødme.  Avslutter med fruktsødme og lett bitterhet. 

Godt balansert øl, som har både fylde, bitterhet, fruktighet og lett sødme.  Med andre ord ypperlig matfølge. Eller turfølge, peisfølge, godt følge.  Etter en lang skitur også.

 Kan absolutt nytes til påskens måltider der lam eller kje står i fokus.  Men også til ost og gode skinker, kylling og stekt fisk.

 God Påske 2024 ankommer Vinmonopolets bestillingsutvalg 6. mars.